Найсильніші і найрозумніші


Щорічно 23 липня святкують Всесвітній день китів і дельфінів. Це свято було засновано 1986 року, коли почала діяти заборона на китобійний промисел після 200 років нещадного винищення китів. Заборона діє і понині і означає, що в усьому світі полювання на китів, а також торгівля китовим м'ясом заборонені.

      Дельфін — найрозумніше китоподібне, яке входить в десятку найбільш високорозвинених тварин планети. Дельфіни можуть врятувати потопаючу людину, можуть лікувати від різних хвороб за допомогою «спілкування». 

      Кити поєднують в собі зовнішні характеристики риби, при цьому у них є легкі, вони виношують і народжують дитинчат. Китоподібні мають найбільші розміри серед тварин: синій кит (блакитний кит) в дорослому стані досягає середньої довжини тіла 25 м (найбільші — до 33 м) і маси 90−120 т. 
      Синій кит — найбільша тварина, яка колись лише існувала. Він може вирости до більш 27 метрів в довжину і важити  понад 150 000 кг. 
    У бібліотеці відбувся тематичний вечір "Найсильніші і найрозумніші", де діти дізнались про китів та дельфінів, переглянули цікаві відео, пограли у ігри,  а також виготовили панно з китом.






Коментарі